Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yeni Nesil Mobilya Montessori Mobilya

28-02-2023 15:33
 Yeni Nesil Mobilya Montessori Mobilya

Son zamanlarda sıklıkla karşılaştığımız montessori mobilyalar çocuk odalarının göz bebeği olmuş durumda. Felsefi ve bilimsel birçok anlamı bir arada bulunduran bu mobilya türü çocuklara hitap etmektedir.  Bu mobilya türü çocukların öğrenmelerine ve gelişimlerinde yarar sağlayıcı türden.   Montessori mobilyaları ile büyüyen çocuklar kendilerini özgür ve bağımsız hissederler. Bu durum çocukların fizyolojik ve psikolojik gelişimlerinde önemli rol oynar.  Aynı zamanda bu mobilya türü uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz için bütçe dostudur da.  Anne ve babanın en kıymetli varlıkları şüphesiz çocuklarıdır. Bu mobilya türünü seçmeden önce ne demek olduğuna ve özelliklerine birlikte bakalım.

Montessori Nedir?

 Pedagojik bir yöntem olan montessori, adını bir bilim insanından alır. İtalya’nın ilk kadın doktoru olarak bilinen Maria Montessori, çocuklar üzerinde yaptığı araştırmalar neticesinde çocukların kendilerini en mutlu hissettiği şeyin özgür seçimler yapabilmek ve bağımsız olma sonucuna varmıştır. Soyadını da vermiş olduğu bu yöntemde çocukların özgürlüğü ve bağımsız seçimleri üzerine inşa edilmiştir. İnsanın varoluşsal gereği üzerinde öğrenmeye her daim açık ve istekli varlıklardır. Bunun neticesinde öğrenebilmek için de atacağımız adımlarda özgür ve hata yapmayı göze almış olmamız gerekir. Çocukların bu öğrenme deneyimini yaşamaları için destekleyici ve iyi hazırlanmış bir ortama ihtiyaçları vardır. Bu ortamın oluşması durumunda daha özgüvenli bireylerin ortaya çıkmasına neden olacaktır. İşte Montessori yöntemi de bu amaca hizmet vermektedir.

Montessori Mobilyaların Özellikleri Nelerdir?

 Montessori dekorasyon bir çocuğun odasında bulunması gereken Montessori yatak, Montessori dolap, raf, Montessori masa ve sandalye gibi tüm mobilyalardan oluşur. Bu yatak odası takımının en belirgin özelliği ise çocuklara sunmuş olduğu kullanım alanının geniş olmasıdır. Bilim insanı olan Maria’nın araştırmaları sonucunda çocukların düzensiz ve kalabalık eşyalardan hoşlanmaması ve onların gelişimini etkileyen bir durum olduğunu görmesiyle sade eşya kullanılması gerektiğini savunur. Yatağın büyüklüğü ve yere yakın oluşu sayesinde herhangi bir yardım almadan kendi başına halledebilmesine olanak tanır. Bu dekorasyonda kullanılan masa ve sandalyeler de çocuğun yardım almadan kullanabileceği biçimde tasarlanır. Ayrıca dolaplar ve raflar çocukların uzanabileceği biçimde dizayn edilir.

Montessori Çocuk & Bebek Odaları

İsmini dünya genelinde uzun yıllardır okul öncesi dönemdeki çocukların eğitiminde kullanılan Montessori yaklaşımından alan çocuk ve bebek odaları, dayanıklı malzemelerden üretilir ve çocukların tek başlarına ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayan ölçülere sahiptir. Birçok farklı mobilya türünü barındırabilen Montessori yatak odası tasarımlarında olmazsa olmaz ürünler de opsiyonel olarak tercih edilebilecek olanlar da bulunmaktadır.

Montessori bebek odaları maksimum güvenli olacak şekilde dizayn edilir. Bebeklerin uyurken ve uyandıkları sırada yüksek güvenlik ile buluşmasını sağlayan Montessori yatak ve Montessori karyola modelleri yatakta geçirilen zamanda endişeleri ortadan kaldırır. Neredeyse yer hizasında konumlanan bu mobilyalar düşme riskini minimize ederken çocuğun özgürce hareket edebilmesine imkân tanır. 

Birbirinden renkli tasarımları ve kaliteli dokuları ile dekorasyonda dikkat çekici bir etki yaratan bebek odası tekstili ürünleri ile odalar çocuklara ait renkli dünyalara dönüştürülebilir.

Montessori bebek odaları söz konusu olunca sade oda takımları tercih edilebilse de çocukların büyümeleri ve algıların genişlemesiyle birlikte odadaki Montessori mobilyalarının çeşitlendirilmesi gerekli hâle gelir. Böylece çocuğun gelişen fiziksel becerilerinin daha kapsamlı deneyimlerle desteklenmesi mümkün olabilir. 

Bebekler ve çocuklar için oda tasarımı söz konusu olduğunda aydınlatmanın son derece önemli olduğunun göz ardı edilmemesinde fayda var. Odalarda genel aydınlatma, görev aydınlatma ve vurgu aydınlatma aksesuarlarına ek olarak gece lambası olarak kullanılabilen tasarım aydınlatmalara da ihtiyaç duyulabiliyor. Çocuk odası için özel olarak tasarlanan sarkıt avizelere, abajurlara, ışıklı toplara ve daha fazlasına çocuk ve genç odası aydınlatmaları kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Montessori bebek ve çocuk odalarına görsel algıyı destekleyen, sahip oldukları fonksiyonlarla çocukların kendi başlarına zaman geçirmelerini sağlayan tamamlayıcılar eklenebilir. Hekahome bebek odası tamamlayıcıları kategorisini ziyaret ederek siz de Montessori çocuk odası eğitici kitaplık, Montessori oyuncak dolabı, Montessori oyuncak çocuk mutfağı ve duvar dekorları gibi ürünlere avantajlı fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Çocuk odası dekorasyonunda çocukların kendi kendilerine yetebilmeleri, potansiyelleri doğrultusunda öz disiplinlerini oluşturabilmeleri ve öğrenme deneyimini içselleştirebilmeleri gibi amaçlar güden Montessori felsefesi giderek yaygınlaşmaktadır. Montessori yatak, Montessori oyuncak dolabı, Montessori gardrop gibi temel Montessori mobilya çeşitlerini barındıran Montessori yatak odası modelleri çocuklara güvenli ve özgür bir ortam sunma hedefiyle tasarlanırlar.

Bebeklerin ve çocukların özgürlüğün sunduğu öğretici ve keşfedici deneyimi kendi özel alanlarında da yaşamaları adına özel olarak tasarlanan Montessori bebek odası ve Montessori çocuk odası modelleri Hekahome avantajlı fiyatlarla sizlerle buluşturuluyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.