Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yemek Odası Hakkında Her Şey

04-03-2023 17:04
Yemek Odası Hakkında Her Şey
Evlerde geçirilen en keyifli zaman dilimlerinin merkezi olan yemek odaları, konfor ve estetik beklentilerinin kesiştiği alanların başında gelir. Yemek salt karın doyurmaktan ibaret bir eylem olmadığından ailecek ya da arkadaşlarla yenen yemekler bir ritüele dönüşür. Keyifli sohbetlerin gerçekleştiği yemek odalarının dekorasyonu eksiksiz ve estetik beklentileri karşıladığında hem ev sahiplerinin dekorasyon tercihleri öne çıkar hem de konfor yükselir.
Masa başında yapılan sohbetlerin keyfini yükselten yemek odası takımları Hekahome farkıyla sizlerle buluşuyor. Farklı renk ve tasarım özelliklerine sahip olan yemek odası takımı modelleri uygun fiyatları ve sahip oldukları çeşitlilikle her zevke hitap etmeyi başarıyor. Siz de Hekahome yemek odası kategorisini ziyaret ederek birbirinden farklı çizgilere sahip salon  yemek odası takımı çeşitleri arasından tercihte bulunabilir, avantajlı olduğu kadar güvenli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.
Yemek Odası Mobilya & Dekorasyon

Evlerin en özel ve en özenilen alanlarının başında gelen yemek odası, genellikle salonların köşelerine konumlandırılan yemek masası takımı ile ayrılan kısımdır. Yemek masası, yemek masası sandalyesi, konsol ve vitrin gibi mobilyaların yerleştirildiği alanda estetik bir etki yaratılması ve aynı zamanda konforlu zaman geçirilmesi hedeflenir. Yemek odasında tercih edilen her bir mobilyanın sahip olduğu fonksiyon birbirinden farklıdır. 
Yemek odası takımı modelleri arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken çeşitli unsurlar vardır. Odanın hâkim rengi, yemek odası takımı için kullanılabilecek alanın ölçüleri, yansıtılmak istenen dekorasyon stili, yemek odasının ne sıklıkta kullanıldığı, kaç kişilik sofralar hazırlanacağı, ürünlerin imal edildiği malzemeler, sahip oldukları renkler gibi değişkenler en doğru seçimi yapmanın anahtarıdır. 
Yemek odası rengi, hedeflenen görünüme ulaşılmasında önemli bir etki yaratmaktadır. Modernizm etkisi elde etmek istendiğinde beyaz yemek odası modelleri arasından seçim yapmak zaman kazandırır. Gri yemek odası ve gri yemek masası iddialı bir şıklık sunarken masa konsol takımı ile eşleştirilirken kontrast renkler tercih edilerek daha hareketli bir dekorasyona ulaşılabilir.
Yemek odası takımı fiyatları sahip oldukları ölçüler, tasarım ve malzeme detayları doğrultusunda değişiklik gösterebilir. Siz de yemek odanızı en iyi şekilde dekore ederken konforlu zaman geçirmeyi garantilemek isterseniz Hekahome'un online alışveriş sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Avantajlı yemek odası fiyatları ile buluşarak evinizin ihtiyaçlarını güvenle karşılayabilirsiniz.
Her Genişlikte Aileye Uygun Yemek Odası Takımları

Yemek odası takımı tercihi sırasında alanın genişliği, ailenin kaç kişilik olduğu ve yemek odasında ağırlanan misafir sayısı göz önünde bulundurulması gereken önemli değişkenlerdendir. Gerek alanda ferah bir görünüm elde etmek gerekse sıkışıklığı önlemek için yemek odası takımı tercih edilirken ölçülerin mutlaka değerlendirilmesi gerekir. Büyük yemek odası için tercih yapılırken ölçü aralığı geniş tutulabilir, küçük yemek odaları için ise ölçüler dikkatle incelenmelidir.
Mekânın ölçüleri ile yemek masası takımı, yemek odası konsol ve yemek odası vitrin boyutları doğru şekilde eşleşmediğinde dekorasyonda kaotik bir görünüm ortaya çıkar, mobilyaların fonksiyonlarından tam olarak yararlanılması mümkün olmaz ve hareket kısıtlanır.
Yemek masası takımları, konsol ve vitrin çok farklı modellerde üretilebildiği gibi kapasiteleri de değişiklik gösterebilir. Özellikle yemek masasının ölçüleri temel öneme sahiptir. 4 kişilik yemek masası en sık tercih edilen ürün olsa da geniş ailelerin ihtiyaçlarına yanıt verebilen 6 kişilik yemek masası ve 8 kişilik yemek masası seçenekleri de bulunmaktadır. Kalabalık aileler ya da sıklıkla misafir ağırlayanlar için açılabilir yemek masaları büyük bir konfor sunmaktadır.
Yemek odası takımları içerisinde ölçüleri, fonksiyonları ve tasarımları farklılaşan mobilyalar arasında yemek odası sandalyeleri, konsol ve vitrin de yer alıyor. Konsol; yemek odalarında kahvaltı yemek ve pasta takımlarının, sofra gereçlerinin ve bardak gibi işlevsel eşyaların saklandığı alanlardır. Servis için kullanılan bu mutfak gereçlerinin masaya yakın bir alandaki konsolda saklanması masa hazırlığına belirgin bir pratiklik katar.
Yemek odası konsolları aynı zamanda dekoratif eşyaları konumlandırmak için de harika bir alan yaratır. Konsol üzerinde şamdanlar, yapma çiçekler, tablolar ve dekoratif objeler konumlandırıldığında dekorasyonun zenginleştirilmesi ve dizaynın kişiselleştirilmesi de mümkün oluyor. 
Yemek odası konsol ve vitrinlerinin ölçüleri ve dolayısıyla kapasiteleri de farklılık gösterebiliyor. Yemek odası takımları içerisinde ya da ayrı ayrı satışa sunulan konsol ve vitrin modelleri vintage, country, modern ve klasik dekorasyonlara uyum sağlayan tasarımlarda üretilebiliyor. Son yılların trend eğilimleri arasında yer alan avangard yemek odası dekorasyonu için de konsol ve vitrinlerin değiştirici gücüne başvurulabiliyor.
Siz de ihtiyaçlarınıza hitap edecek ölçülere sahip yemek odası takımları arasından zevkinize ve bütçenize en uygun olanları keşfetmek için Hekahome'un geniş ürün yelpazesini inceleyebilirsiniz. Ürünleri renk, malzeme, ölçü ve fiyat aralığı gibi kriterler doğrultusunda filtreleyerek alışverişlerinizi nokta atışı doğrulukta tamamlayabilirsiniz.
Birbirinden Şık ve Kullanışlı Yemek Masaları

Yemek odası takımlarının vazgeçilmezlerinden olan yemek masaları; yuvarlak yemek masası, mermer yemek masası, dikdörtgen yemek masası, katlanır yemek masası ve açılır yemek masası gibi farklı formlarda ve özelliklerde üretiliyor. Temel amaç ihtiyaçların en eksiksiz şekilde karşılanabilmesi ve yemek odalarındaki konforun yükseltilmesi. Bu nedenle yemek masalarının farklı fonksiyonlarının sunduğu avantajların bilinmesi önem taşıyor.
Sabit Yemek Masası ile Pratik Akşam Yemekleri Sizi Bekliyor


Salon yemek masası takımı ihtiyacı oluştuğunda sabit yemek masası son derece popüler tercihler arasında yer alıyor. Genellikle alan sıkıntısı olmayan salonlarda ve sabit sayıda kişinin ağırlandığı evlerde tercih edilen sabit yemek masası yemek zamanlarına her zaman hazır olunmasını kolaylaştırıyor. Masa çevresine konumlandırılan yemek masası sandalyeleri ile şık bir görünümün sağlanıyor ve kullanılmadığı zamanlarda masa üzerine dekoratif objeler koyulabiliyor. 
Sabit forma sahip yemek masaları farklı materyallerden üretilebilir. Şık ve sıra dışı tercihler yapmak isteyenler mermer yemek masası alternatifleri ile seçkin sonuçlar alabilirler. Son derece estetik bir görünüm sunan mermer dikdörtgen, kare ve yuvarlak yemek masası üretiminde sıklıkla kullanılabilir. Yemek masaları ahşap, masif ahşap, cam ve MDF gibi farklı materyallerden de üretildiğinden dekoratif tercihler yapmak kolaylaşır.
Katlanabilir Yemek Masaları ile Alandan Tasarruf Edin

Katlanabilir yemek masası en popüler tercihlerden olmayı sürdürüyor. Mutfaklarda da salonlarda da konumlandırılan katlanabilir yemek masaları alan tasarrufu sunarak büyük bir konforla buluşulmasını sağlıyor. Kullanılmadıkları zaman dilimlerinde katlanarak yeri değiştirilebilen bu masa çeşitleri, ihtiyaç hâlinde açılarak geniş bir yemek alanına dönüşüyor.
Siz de beğeninize uygun yemek odası dekorasyonunu bulmak için hem yemek odası takımı hem de yemek masası modellerini inceleyebilirsiniz. Katlanma fonksiyonlu yemek masaları ile alandan tasarruf ederken kalabalık akşam yemeği organizasyonlarına hazırlıklı hâle gelebilirsiniz. Tek kanadı ya da çift kanadı açılabilen, çekmece ve raf barındırabilen katlanır yemek masası modellerini Hekahome ayrıcalıkları ile hemen keşfedebilirsiniz. 
Açılır Yemek Masaları: Sofranızdaki Sürprizlere Hazırlıklı Olun

Özel mekanizması sayesinde açılarak kapasitesi artırılabilen açılır yemek masaları sizin de hayatınızı kolaylaştıracak. Sürpriz misafirlere her zaman hazır olunmasını sağlayan açılır yemek masaları, yemek masa sandalye takımı modellerinde sıklıkla yer alır. Farklı malzemelerden, ölçülerde ve tasarımsal detaylarda üretilen açılabilir yemek masaları dekorasyonu bütünlerken konforu artırıyor.
Kaliteli malzemelerden üretilen, uzun yıllar boyunca deforme olmadan kullanılabilen ürünler, 6 kişilik yemek masası ve 8 kişilik yemek masası ihtiyacı duyan ancak alan sıkıntısı yaşayanlar için mükemmel tercihlere dönüşüyor.
Her Renk ve Malzemeden Sandalyeler

Yemek odası masası takımlarının demirbaşlarından olan sandalye ve tabure çeşitleri, elde edilmek istenen dekorasyon bütünlüğü ve ihtiyaçlar doğrultusunda ayrı ayrı da satın alınabilir. Ahşap, metal, plastik, MDF ve suntalam gibi farklı materyallerin başrolde olduğu yemek masası sandalyesi çeşitleri değişebilen konfor beklentilerine ve kullanım amaçlarına hitap edecek çeşitliliğe sahiptir.
Yemek odası dekorasyonu ile ilgili farklılık gösteren beklentiler oturma alanı konseptlerinde de zenginleşme sağlamıştır. Yemek odalarında bench modelleri son yıllarda popülerleşmiş, bar sandalyeleri daha çok tercih edilir olmuştur. Sürprizler karşısında her zaman hazırlıklı olunmasını sağlayan tabureler, geleneksel seçimler arasındaki yerlerini korumaktadır.
Konforu Onu Klasik Yapıyor: Yemek Odası Sandalyesi


Unutulmaz akşam yemeklerinde sofradaki lezzetlerin tartışmasız bir önemi olsa da masa başında bir araya gelenlerin konforu eşit derecede önemlidir. Yemek biter bitmez koltuklara geçme ihtiyacını ortadan kaldıran şık ve rahat yemek odası sandalyeleri samimi ortamın ardındaki sırlardan biridir. Ebatları, renkleri, modelleri ve tasarımsal çizgileri dikkate alınarak yapılan yemek masası ve sandalye seçimleri evlerin en rahat köşelerinin oluşturulmasını sağlayabilir. 
Farklı renklerde karşımıza çıkan yemek masası sandalyesi desenli kumaşla da kaplanabilir. Son yıllarda dekorasyonda tezat renklerin kullanımının artması ile yemek odası renginden farklı renklerde sandalye seçimleri yaygınlaşıyor. Gri yemek masası etrafında sarı, turuncu, yeşil ve mavi renklerde sandalyelerin konulduğu dekorasyonlar ortamlarda hareketli ve canlı bir ambiyans yaratılmasını sağlıyor. 
Yemek Odasında Modern Tercihler: Bench Modelleri

Alışıla gelmişin dışındaki tercihlerle yemek odası dekorasyonunuzu özelleştirebilirsiniz. Son yıllarda yemek masalarının çevresinde giderek daha fazla yer bulmaya başlayan bench modelleri, konforlu ve şık bir deneyim sunuyor. Farklı malzemelerden, farklı renklerde, farklı tasarım ve ebatlarda satışa sunulan benchler, özelleştirilebilir yemek odası takımlarının yıldızlarından birine dönüşüyor. 
Samimi Sohbetlerin Vazgeçilmezi: Tabureler

Yemek organizasyonlarında beklenmedik misafirler artan bir neşeye yol açıyor. Masa çevresinde konumlandırılacak sandalye sayısı yeterli olmadığında yemek masası tabureleri endişeleri azaltıyor. Samimi sofralarda, mutfaklarda ve sahip olduğu malzeme doğrultusunda balkonlarda da kullanılabilen tabure modelleri tasarımsal özellikleri ile estetik beklentilere de yanıt veriyor. 
Vintage yemek odası takımları için tercih edilebilen vintage metal tabureler özgün tercihleri ortaya koyuyor, ahşap sıcaklığını yansıtan ahşap tabureler hâkim renk ne olursa olsun dekorasyona sıcaklık katıyor. Renkli tabureler ise renkli tercihleri etkili bir şekilde dışa vurabiliyor.
Eşyalarınız için Yemek Odası Konsol & Vitrinleri
Yemek masası takımlarının en şık ve fonksiyonel tamamlayıcıları olan yemek odası  konsol ve yemek odası vitrin çeşitleri hayatı kolaylaştırıyor. Çok dar alanlara sahip yemek odalarında ve geniş alanlara sahip olanlarda kullanılabilecek şekilde farklı tasarımlara sahip olan bu yemek odası takımı parçaları tekli olarak da satışa sunulabiliyor. Depolama ve sergileme fonksiyonları ile dikkat çeken konsol ve vitrinler Hekahome çeşitliliği ile sizlere sunuluyor.
Güvenli Bir Depolama İçin Kapaklı Konsol ve Vitrinler

Kapaklı konsol ve yemek odası vitrin modelleri şık görünümleri kadar fonksiyonları ile de dikkat çeken ürünlerden. Kapaklı  konsollar toz girişini minimize etmek üzere tasarlanan ürünler olarak çay kahve gereçleri kadar çatal kaşık bıçak setlerini saklamak için ideal bir ortam oluşturuyor. İçinin görünmesinin mümkün olmaması büyük bir konfor sunuyor ve kişisel düzenin oturtulması kolaylaşıyor.
Vitrinler camlı bölümlere ya da raflara sahip depolama alanları olduğu için genellikle dekoratif etkileri ile öne çıkıyor. Yemek odalarında konumlandırılan vitrinlerde dekoratif objeler ya da estetik tasarımlara sahip tabak ve bardak saklandığında retro bir dekorasyon etkisi sağlanabiliyor.
Dekorasyona Aynalı Konsollar ile Yeni Bir Soluk Getirin


Aynanın dekorasyonda kullanımının birçok pozitif yansıması var. En dar alanlarda dahi görsel bir yanılsama oluşturan aynalar, mekanların olduğundan daha geniş görünmesini sağlıyor. Pencere karşısında konumlandırıldıklarında gün içerisinde doğal ışığın oda içerisinde yayılmasını sağlamaları da aynaların avantajları arasında yer alıyor. Aynaların dekorasyona dahil edilmesinde farklı yöntemler seçilebiliyor ve aynalı konsol kullanımı en çok tercih edilen yöntemlerin başında geliyor.
Konsol ve aynası yemek odaların dekorasyonunu tamamlarken hem estetik hem de fonksiyonel beklentilere yanıt veriyor. Kapaklı, çekmeceli ve raflı konsollar aynalı olabiliyor. Ortam ambiyansının derinleşmesini sağlayan bu tercihler şık bir dizaynın odak noktasına dönüşebiliyor.
Hem Depolama Hem Dekoratif Eşya Alanı: Raflı Konsollar

Yemek odası konsol tasarımları işlevselliği destekleyecek çeşitliğe sahip. Kapaklı ve aynı zamanda raf barındıran modeller yemek odalarında farkını belli ediyor. Raflara konumlandırılan eşyalar ev sahiplerinin yaşam tarzını yansıttıklarında ortamı kişiselleştiren bir etkiyi beraberinde getiriyor. Aynı zamanda dolaplı ya da çekmeceli de olabilen konsol modelleri farklı depolama bölümleri ile birden fazla ihtiyaca yanıt veriyor.
Düzeninizden Taviz Verdirmeyen Çekmeceli Konsol Modelleri

Çatal bıçak kaşık takımlarının, sofra peçetelerinin, kristal bardakların, şat bardaklarının düzenli bir şekilde saklanması için ideal çözümler arasında yer alan çekmeceli konsol modelleri farklı renklerde ve farklı malzemelerle üretilebiliyor. Tek renk ve tek malzemeden yapılan tasarımlar retro dekorasyonu desteklerken birden fazla renkten ve farklı malzemelerin kombinasyonundan oluşanlar ortamda klasik bir hava yaratıyor.
Modern Tasarım Uygun Fiyatlarla

Hekahome 'da avantajlı yemek odası takımı fiyatları ve zevkinize hitap eden onlarca model sizleri bekliyor. İster vintage ister avangard yemek odası modelleri arasından seçim yapabilir, dekorasyonda yaratmak istediğiniz modern etkinin kaynağına dönüşecek çeşitleri keşfedebilirsiniz. Fiyat olarak uygun yemek masası takımı çeşitlerine ulaşmak için siz de Hekahome ayrıcalıklarını yaşamaya hemen başlayabilirsiniz. 
Salon yemek masası takımı, yemek masası sandalye ve bench modelleri yemek masası konsol ve vitrinleri arasından ihtiyaçlarınıza en doğru yanıtı vereni bulmak için malzeme, fonksiyon, ölçü ve form gibi filtreleme seçeneklerinden yararlanarak saniyeler içerisinde siparişinizi tamamlayabilirsiniz.
Yemek Odası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yemek odası takımı satın alırken, konumlandırılacağı alanın genişliği öncelikli öneme sahiptir. Bu bilgi tercih edilen yemek masası türüne de takımın ölçülerine de en doğru şekilde karar vermeyi sağlar. Doğru ölçüler belirlendiğinde kapasite düşünülmeli, yemek ritüelleri sırasında masa başındaki kişi sayısı dikkate alınmalıdır. Böylece hem gerekli sandalye sayısı belirlenir hem de masaların katlanır, sabit ya da açılabilir özellikleri arasından seçim yapılabilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.