Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Vücudunuzun Fizyolojisine Uygun Yatağı Belirleyin!

27-01-2023 15:32
Vücudunuzun Fizyolojisine Uygun Yatağı Belirleyin!
Uyku. insan sağlığı için oldukça önemli bir yere sahiptir. Yorucu geçen günün ardından dinlenmek adına herkesin aklına ilk olarak yatağı gelir.
Sağlıklı bir uyku için yatak seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de yatağın vücudun fizyolojisine olan uyumudur. Vücudun fizyolojisine uygun olmayan bir yatak kişilerin gün içerisindeki yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor.

Yatak seçimi yaparken önemli pek çok kritere dikkat etmek gerekiyor. Bu kriterlerin başında ise, boy ve vücut ağırlığına göre yatak seçimi geliyor. Peki, yatak seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli gelin hep birlikte bakalım…

Doğru Yatak Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru yatak seçimi, yatağın özellikleri kadar kişilerin ihtiyaçları ve fizyolojik özellikleri ile de doğrudan bağlantılıdır. Yatak seçerken dikkat edilmesi gereken hususlara değinelim;

      •Vücut ağırlığınıza ve boyunuza göre yapılacak en uygun yatak tercihi, kişinin gece boyunca rahat, dinlendirici, konforlu bir uyku uyumasına zemin hazırlar.

      •Hangi pozisyonda uyuyorsunuz? Yüzüstü uyuyan kişilerin yumuşak yatak tercih etmemesi önerilir. Çünkü bu durum bel ve sırt ağrıları yaşanmasına sebebiyet verebilir. Sırtüstü uyku pozisyonunda uyurken omurganın kendi doğal pozisyonunu koruması oldukça önemlidir. Yani düz bir şekilde kalmalıdır. Bu yüzden seçilen yatak vücut ağırlığını eşit dağıtan sağlıklı yatak olmalıdır. Bu sayede omurilik ağrıları minimuma indirilir. Yan yatma pozisyonunda uyuyan kişilerin uzak durması gereken yatakların başında yaylı yatak çeşitleri gelir. Geleneksel yaylı yataklar her pozisyonda olsa da en çok da yan yatma pozisyonunda ağrıya sebep olur. Bu yüzden ağrı yaşama riskini azaltacak yatak tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.

      •Yapılan bazı araştırmalarda uzmanlar; yatak alınırken kişilerin fiziksel özelliklerine uygunluğun göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtiyor. Bu noktada, boy ve kilonun baz alındığı vücut kitle endeksinin hesaplanması da kişilerin doğru yatağı seçmesinde önemli bir kriter olacaktır.

      •Yatak alırken mutlaka üretim sertifikasına bakmak gerekir. Yatak üreticileri maliyeti düşürmek adına yatağa kalitesiz ve sağlıksız malzemeler koyabilir. Paket yay dışındaki yay sistemli yataklardan uzak durulması önerilir.

      •Sağlıklı yatak ısı dengesi sağlayabilmelidir. Yatak alırken ısı dengesi özelliği olup olmamasına dikkat etmeliyiz. Bu sayede gece sıcaklamamakla beraber üşüme problemi de yaşanmamış olur. Isı dengesi sağlamayan yatak hem sık sık uyanmanıza hem de terleterek hasta olmanıza sebep olur.






IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.