Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Öğle Uykusunun Çocuğunuza İyi Geldiğini Biliyor muydunuz?

17-02-2023 14:36
Öğle Uykusunun Çocuğunuza İyi Geldiğini Biliyor muydunuz?
Uyku; çocukların doğal ihtiyacı, sağlıklı gelişimlerinin önemli bir parçasıdır. Bebek ve çocuklar, sadece gece uykusuyla günü geçiremezler. Yalnızca gece uykusu bebek ve çocuklar için yetersizdir.

Genellikle, öğlen uykusu uyumayan çocuklarda gün içerisinde uyku hali, sinirli davranışlar ve iştahsızlık baş gösterir.

İspanya’da “Siesta” adı verilen bir sistemle çocuklar, öğle vakti yaşama ara verip uykuya geçiyor. Bu sürede bir iki saat uyuyan çocuklar, gün içerisinde daha dinç, enerjik oluyor ve verimlilikleri artıyor. Uzmanlar da özellikle çocuklarda öğle uykusuna daha çok ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor.



Yapılan Araştırmalar Gösteriyor Ki, Gündüz Uyuyan Çocuklar Daha Sağlıklı Oluyor

Öğle uykusu, en az gece uykusu kadar büyük bir öneme sahiptir. Öğle saatlerinde uyumak, kaliteli bir uyku ortamının oluşmasına zemin hazırlayarak, çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimini doğrudan etkiler. Çocuklarda, fiziksel gelişimi etkileyen büyüme hormonu en fazla uyku esnasında salgılanır. Bunların yanı sıra, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de uykunun önemli bir rolü vardır. Gece yeteri kadar uyumuş ve gündüz de öğle uykusu uyuyan bir çocuğun vücudu tazelenir ve gün içerisindeki enerjisi de artar.



Öğle Uykusu Uyuyan 3-5 Yaş Arası Çocuklar, Dersleri Daha İyi Hatırlıyor

ABD’de yapılan bir araştırma, öğle uykusunun okul öncesindeki çocukların gördükleri dersleri daha iyi hatırlamasını sağladığını ortaya koydu.
Araştırmada, çocukların öğlen vaktinde bir saat uyumasının beyni güçlendirerek öğrenmelerine yardımcı olduğu kaydedildi.
Çocuklara öğle yemeği sonrası bir saat uyuma fırsatı verildiğinde, uyumadıkları günlere kıyasla yüzde 10 daha fazla bilgi hatırladıkları görüldü.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.