Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Küçük Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

23-02-2023 17:03
Küçük Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?
Son zamanlarda küçük metrekareli evlerin artmasıyla birlikte evde en çok vakit geçirdiğimiz salon da küçüldü. Daha az mobilya ile çok işlevselliğe yönelik bu yaklaşım, aynı zamanda minimalizm akımının da temelidir ve küçük bir oturma odası tasarlarken akla gelen ilk şeylerden biridir. Hem şık hem de işlevsel olan küçük bir oturma odası tasarlamanın daha da fazla yolu var.  Hekahome önerilenlerine göz atarak sade, ferah ve kullanışlı bir salon tasarlayabilirsiniz.

1. Doğru Renkler Kullan 

Küçük oturma odasında açık ve parlak renkler tercih etmek, mekanınızın daha ferah ve ferah görünmesini sağlayabilir. Koyu renklerden vazgeçemeyen biriyseniz koyu renkleri sadece vurgulamak istediğiniz belirli yerlerde tercih edebilirsiniz.

2. Gün Işığından Faydalan

Doğru aydınlatmayı seçmek, küçük bir alanda dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biridir. Salonunuzun ölçülerine uygun ve ışığın kolayca yayılmasını sağlayan aydınlatmalar seçmelisiniz. Unutmayın, spot ışıkları küçük bir alanı daha büyük gösterir. Doğal ışıktan en iyi şekilde yararlanmak için açık renkli fon perdeleri tercih edebilir, krem ​​tül perdeler ile dekorunuzu tamamlayabilirsiniz. Böylece şıklıktan ödün vermeden daha ferah bir mekan tasarlayabilirsiniz.

3. Tasarımı Minimal Olan Koltukları Tercih Et

Koltukseçimi her salon tipi için önemlidir ancak salonunuz küçük ve verimli ise daha fazla özen gösterilmelidir. Köşe koltuk takımı tercih ederek alanınızı daha verimli kullanabilir, sıcak ve rahat bir dinlenme köşesi oluşturabilirsiniz. Seçtiğiniz koltuk ölçüsünün alanı küçültmemek için en küçük olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca, daha dar oturma derinliği ve yüksek ayaklı koltuklar, alanın ferah görünmesine yardımcı olur.

4. Tamamlayıcı Parçaları Doğru Yerleştir.

En az büyük  mobilyalar kadar önemli olan tamamlayıcı parçaları, doğru boyutlarda seçmek ve doğru yerleştirmek dikkat etmen gereken noktalardan biri. Televizyon ünitesi, orta sehpa ya da puf gibi tamamlayıcı parçaları, geçişleri engellemeyecek, mekanı daraltmayacak ölçülerde seçmeli ve yerleştirmelisin. Küçük salonuna yemek masası koymayı düşünüyorsan, fonksiyonel, açılır bir yemek masası tercih ederek alandan kazanabilir ve misafirlerini rahatlıkla ağırlayabilirsin.

5.Uygun Aksesuarlar Kullan
Küçük alanları geniş göstermenin bir diğer yolu ise ayna kullanmak. Aynayı pencere kenarına yerleştirerek gün ışığını daha çok yansıtabilir ve daha ferah bir mekan algısı yaratabilirsin. Dekoratif obje kullanımının da sade ve az olmasına özen göstermelisin. Orta sehpanın üzerinde konumlandırmak yerine, duvar raflarında sergileyeceğin soft renkli objeler tercih edebilirsin. Ayrıca canlı bitkiler kullanarak salonuna doğal bir hava katabilirsin.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.