Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Metrekaresi Küçük Odalarınıza Geniş Oturumlar Yapabileceğiniz 3 Fikir

16-04-2021 10:51
Metrekaresi Küçük Odalarınıza Geniş Oturumlar Yapabileceğiniz 3 Fikir
Standart bir apartman dairesinde her üç odanın en az birinde yada ikisinde karşımıza çıkan küçük metrekareli odalar yerleşim sırasında her zaman sorun olmuşlardır. Evin en büyük odası ebeveynlere verilirken, diğer odalar çoğu zaman oturmaya veya çocuklara ayrılır. Bu blog yazımızda evinizdeki bu küçük ama sevimli odalarınızı daha geniş ve ferah kılabileceğiniz 3 öneriyi sizler için derledik.
 
1)Oturma odalarınızda gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz köşe takımları hem mekandan tasarruf etmenize olanak sağlayacaktır hemde içinde bulundurduğu imkanlarla geniş oturumlar sağlayacaktır. Yeni trend olan yataklı sandıklı köşe takımları ve bünyelerinde barındırdıkları geniş oturumlu pufları, kalabalık ve ekstra yatak ihtiyacı olan ailelere bambaşka bir imkan sunmaktadır. 
 
 
2)Geniş alana ihtiyaç duyan ama evin her zaman en küçük odasının kendilerine ayrıldığı çocuklar, odalarını uyku, oyun ve ders çalışma alanı olarak ayırmak zorudalar, bu durumda onların odalarında ayıracakları boş alanı olabildiğinde daraltmaktadır. Bu işlevsel alanların yanı sıra birde giyinme dolapları mekanlarını olabildiğince kısıltlamaktadır. Bu gibi küçük ama işlevsel olarak çok fazla noktaya hizmet veren çocuk odalarınız için tasarlanmış yeni trend ranza takımları bir çok açıdan isteklere karşılık vermektedir. Çalışma masası, uyku alanı, giyinme dolabı ve oyun alanını tek bir ana gövde de toplayan bu ranza takımları işlevsellik ve kapladıkları alanla çok önemli mekansal çözümlemelerdir. Bir ve birden fazla çocuk sahibi olan aileler için alternatif çözüm sunan bu ranza sistemleri amaca yönelik mekandan da tasarruf sağlamaktadır. 
 
 
3)Son olarak önerebileceğimiz fikir ise mekanda tercih edilen mobilyaların renklerinin açık tonda olması. Tercih edilen ürün ne kadar açık renkte olursa bulunduğu mekan o kadar ferah ve aydınlık algılanır. Açık tonlarda büyük oturumlu tek bir koltuk ve küçük  alan kaplayan tek bir puf beraber tercih edilebileceği gibi açık tonda tercih edilen köşe takımları mekanı genişletmek için iyi bir yöntem olacaktır. Son önerimizi daha anlaşılır kılmak adına daha önce koyu bir tonunu paylaşmış olduğumuz köşe takımının daha açık tonlarda bir örneğini birbiriyle kıyaslayabilirsiniz. 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.