Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Koltuk Takımı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 20 Adım [2022]

16-04-2021 11:45
Koltuk Takımı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 20 Adım [2022]
Koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Salon koltuk takımı alırken dikkat edilmesi gerekenleri size yazmak istiyoruz. Koltuk takımı alırken bazı püf noktalar vardır. Bir iç mimar olarak size bu konuda bilgi vermek istiyorum. Koltuk takımının belli özellikleri vardır. Bunlar çok önemlidir. Sırası ile bu adımları size yazmak istiyoruz.
 

Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz [20 Adım]

 
1. Koltuk takımında araştırma çok önemlidir. Buna mutlaka dikkat edin.
 
Araştırma yapmak için internet sitelerine bakabilir veya mobilya mağazalarına bakabilirsiniz. Ama ne kadar çok çeşit görürseniz o kadar farkındalığınız artar. Koltuk takımları kategorimizi mutlaka inceleyin ve canlı desteğimizden yardım alın.
 
 
2. Koltuk takımı alırken tasarıma karar vermeniz çok önemlidir.
 
Koltuk takımı tasarımla ilgilidir. Evinizde en çok vakit geçirdiğiniz mobilya koltuk takımıdır. Koltuk takımı alırken dikkat etmeniz gereken bir adımda kesinlikle hangi tarz koltuk takımı seçmeniz gerektiğidir. Modern mi? Chester model mi? Retro mu? Bunları evinizdeki mobilyalara göre karar vermek çok önemlidir. Avangart model seçerseniz bunla ilgili detaylı araştırma yapmanız lazımdır.
 
 
3. Koltuk Takımında Rahatlığın Önemi.
 
Sert sünger mi? Yumuşak Sünger mi? Seçim sizin tabii ki ama ben soft süngeri tavsiye ediyorum. Soft (yumuşak) sünger koltuğun kalitesini gösterir. Çünkü gerçekten normal sert süngerden daha pahalıdır. Yumuşak olması yeterli değildir. Dansitesi de yoğun olmalıdır. 
 
 
4. Koltuk Takımında Ayaklara Dikkat Etmek Önemlidir.
 
Koltuk takımının bir diğer dikkat edilmesi gereken adımı da ayaklarıdır. Ayakların sağlam olması çok önemlidir. Tercihen ahşap ayak seçmek daha iyidir. Tabii ki ekonomik modellerde genellikle plastik ayak kullanılmaktadır. Ama üst segment bir koltuk takımı alıyorsanız ayakları ahşap veya demir olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca yerden yüksek modeller temizleme ve görsellik açısından çok daha iyidir.
 
 
5. Koltuk Takımında Kumaş Seçimi Yaparken Kaliteye Dikkat Edin.
 
Kumaş koltuğun süngerden sonra en önemli özelliğidir. Bir insan için derisi onun kılıfı ise aynı şey koltukta kumaş için geçerlidir. Silinebilir kaliteli bir kumaş seçmek koltuğunuzun ömrünü uzatacaktır.
 
 
6. Koltuğun İskeletine Dikkat Etmeniz Önemlidir.
 
Bunu anlamak belki de bir koltuk takımı için en zorudur. Burada firma ön plana çıkar. Güvenilir firmadan almanın önemi burada ortaya çıkar. Hekahome Kurtoğlu mobilya 54 yıldır Siteler Ankara mobilya markası olarak üretmektedir. Kısaca güvenilir firma iyi koltuk takımı üretir. Çünkü kaliteyi korumak zorundadır. Ama merdiven altı üreticiler bunu önemsemeyecektir. Onun için güvenilir marka olan Hekahome'dan gönül rahatlığı ile ürün alabilirsiniz
 
 
7. İki Yıl Koltuk Takımında Garanti Olmasına Dikkat Edin.
 
Mobilya firmasından ürün alırken en az iki yıl garanti süresi olmasına dikkat edin. Çünkü koltuk takımlarında servis vb. sorunlar çıkabilmektedir. Garantili bir ürün markanın güvencesi altındadır. Hekahome her ürününe iki yıl garanti vermektedir.
 
 
8. Fonksiyona Dikkat Edin.
 
Şıklık kadar fonksiyonda önemlidir. Burada rahatlık ve kullanım önemlidir. Oturum yerlerinin geniş olması ve yastıklarının rahat olması önemlidir. Sırtlı mı yoksa yastıklı mı? Buna karar verilmesi gerekmektedir. Kırlentlerin rahat olması önemlidir. Beli desteklemesi ve ayaklarınızın rahatça yere dokunması önemlidir. Kısaca fonksiyon gerçekten çok önemlidir. 
 
 
9. Evin ve Koltuk Takımının Ölçüleri Uyuşmalıdır. 
 
Salonunuzun ölçülerini almanız ve içmimarlarımıza iletmeniz durumunda size yerleşimde ve seçimde yardımcı olunacaktır. 
 
 
10. Alacağınız Koltuk Takımında Fiyat Önemlidir. 
 
Ürünleri inceledikten sonra beğendiğinizde ürünün fiyatı artık asıl konumuz olmaktadır. Burada uygun fiyat politikası ile koltuk takımı alabilirsiniz. Kampanyalı koltuk takımları ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.
 
 
11. Koltuk takımı Kırlent Seçimine Dikkat Edin.
 
Koltuk takımı alırken kırlent yani yastık seçimi pek önemsenmiyor. Ama bence kırlent seçimi ve özellikle renk kombini çok önemlidir.
 
 
12. Satış Danışmanına Doğru Sorular Sorun.
 
Bir koltuk takımı alırken sormanız gereken sorular vardır. Kaç yıl garanti, Ödeme şekli ve kumaş kalitesi gibi ve kendi üretiminiz mi? bu soruları satış danışmanına sorun.
 
 
13. Kolları Test Edin.
 
Ürünü almadan önce kollara hafif bir baskı yapıp sağlamlığını sınayın.
 
 
14. Rahatlığını Test Edin.
 
Mutlaka oturun ve hafifçe üzerinde yaylanın. Bu sayede hem dayanıklığı hem de rahatlığı test edersiniz. Gıcırtı vb. gibi sesler geliyorsa almayın.
 
 
15. Süngeri hissedin.
 
Evet elinizle koltuk oturma ve sırt yerine bastırın ve sünger kalitesini hissedin. Eğer süngerde fazlaca çökme hissederseniz almayın. Çok sert ise yine almayın.
 
 
16. Mekanizmalı ve Açılırsa Test Edin.
 
Koltuk takımı fonksiyonlarını bir kaç kez test edin. Mağazada bozulmuş olan evde de bozulacaktır.
 
 
17. Kumaşı elinizle iyice test edin ve gezdirin.
 
Kumaş elinizde huzursuz bir his bırakıyorsa teninize ve bedeninize uygun bir kumaş yapısı yoktur.
 
18. Silinebilir mi Mutlaka Sorun.
 
Bazı koltuklar ne yazık ki silinebilir olmuyor. Lütfen satış danışmanına almadan önce sorun.
 
 
19. Evinize rahat taşınabilecek mi?
 
Evet pek çok zaman bu adımı atlarız. Ama koltuk takımı bazen daire kapılarından veya merdiven boşluklarından sığmayabiliyor. Onun için mutlaka kontrol edin ölçüleri.
 
 
20. Odaya Uygunluğunu Mutlaka kontrol edin!
 
Odanıza uyacak ve salonunuzla uyum sağlayacak tasarımları almayı unutmayın.
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.