Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hamileliğinizi Uyku Ürünleriyle Destekleyin!

10-02-2023 15:06
Hamileliğinizi Uyku Ürünleriyle Destekleyin!

Hamilelikte Her 10 Kadının 7’si Uyku Sorunu Yaşıyor.

Hamilelik sürecinde, her 10 kadından 7’si uyku sorunuyla başa çıkmaya çalışıyor. Uzmanlar, uyku sorunlarının ilk 3 ay ve son 3 ayda daha sıklıkla görüldüğünü ortaya koyuyor.

Anne adaylarının değişen hormon yapısı, duygusal tepkiler, bebeğin gelişimi, gündüz uykuları, geceleri gelen sık sık tuvalete gitme isteği, huzursuz bacak sendromu ve mide ekşimesi uykuya dalma zorluklarının başlıca sebepleri arasında geliyor.

Hamilelik sürecinde bebeğin gelişimiyle birlikte doğru uyku pozisyonunu bulmak zorlaşabiliyor. Bu noktada, anne adaylarının kaliteli bir uyku geçirmesi için doğru uyku ürünleri ve uyku destek yastığı tercihleri hamilelik döneminin en büyük destekçisi oluyor.

İşte, hamilelikte uyku sorunlarının önüne geçmek için kaliteli uykunun püf noktaları…

Sol Tarafa Yatın!

Hamilelik sürecinde kaliteli ve sağlıklı bir uyku için yatış pozisyonlarının önemi yadsınamaz.Gebelikte yüzüstü yatmak anne adayına rahatsızlık verir ve kan dolaşımını olumsuz etkiler.Araştırmalar, gebelikte sol tarafa doğru yatmanın beslenme ve idrar sıvılarının atılmasını kolaylaştıran bir uyuma egzersizi olduğunu gösteriyor.Bu nedenle sol tarafa yatmaya erkenden başlamak ve alışmak büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bedeninizi Zorlamayacak Egzersizler Yapın




Gebelik sürecinde düzenli olarak yapılacak egzersizler doğrudan uyku kalitesini etkiler. Gün içerisinde vücudu yormayacak şekilde egzersizler yapmak gece kaliteli ve düzenli bir uyku deneyimi sunacaktır.

Sağlıklı Beslenme Rutini Oluşturun

Düzensiz beslenme gebelik sürecinde hazımsızlığa sebep olacağından uykuya dalmada zorlanma, gece uykusunda bölünme gibi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, bol sebze içeren öğünler ile sağlıklı beslenme yöntemi tercih edilmelidir.

Destek Yastıklarından Yardım Alın

Hamileliğinin ilerleyen süreçlerinde anne adayları belini, sırtını, göbeğini ve hatta bütün vücudunu desteklemek için bir yardımcıya ihtiyaç duyuyor. Bu noktada, hamile uyku yastıkları ve destek yastıkları devreye giriyor. Gebelikte doğru bir pozisyon için yatarken bacaklarınızı, karnınızı ve sırtınızı desteleyecek yastıkları tercih edebilirsiniz.  

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.