Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dekorasyonun Olmazsa Olmazı Puf Nedir?

02-03-2023 11:02
Dekorasyonun Olmazsa Olmazı Puf Nedir?
Puf nedir sorusunun cevabı son zamanlarda birçok kişi tarafından sorulmaktadır. Puf, ev ve ofislerde hayatın söz konusu olduğu her yerde kullanılan tamamlayıcı bir mobilya türü olarak tanımlanabilir. Farklı tarzlarda tasarlanabilen puflar ortama oldukça rahatlık hissi vermektedir. Bu sayede herkesin hayalini kurduğu bir dekorasyon doğuyor. Son zamanlarda çok fazla puf modeli gördünüz ama hangisini seçeceğinizden emin değil misiniz? Bugün sizlere tabure dekorasyonu hakkında bildiğim her şeyi adım adım anlatacağım. Bu sayede oturma odanızda, yatak odanızda, çalışma odanızda ve diğer alanlarda bu yazının tadını çıkarabilirsiniz! HekaHome (ev stili ve uyum) olarak yazdığım bu içerik sayesinde, dekorasyonunuza istediğiniz puf modelini ekleyebilirsiniz. 

PUF NEDİR?

Puf nedir sorusunun cevabı çok geniştir. Şık tasarımı ve fonksiyonelliği ile puflar, iç veya dış mekan dekorunuzun bir parçası olmak için her zaman en ilgi çekici mobilya parçalarından biridir. İçi elyaf ve diğer yumuşak malzemelerle doldurulmuş puflar alçak oturak yapısına sahip olup, ayaklı olup olmamasına göre tamamen farklı şekillerde yapılabilmektedir. Bacakların alt tarafını temizlemek biraz daha kolaydır. Elbette her iki puf modeli de farklı zevklere hitap ettiği için her zaman rağbet görmektedir. Tabii bunun kumaşla da ilgisi var. Puf modelinin imalat aşamasında kullanılan farklı kumaş türleri bulunmaktadır. Örnekler arasında akrilik, nubuk, kadife ve su itici kumaşlar bulunur. Hepsinin genel özellikleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle ortama uygun kumaşa sahip bir puf seçmek en mantıklısıdır.Önemli dekoratif unsurlardan biri olarak bilinen Puf başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Puflar fonksiyonel yapıları sayesinde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bu bilgiler göz önüne alındığında puf modellerinin sadece birer dekorasyon ürünü olmaktan çok daha fazlası olduğunu anlayabilirsiniz. Çünkü puflar aynı zamanda bir yaşam alanını renk açısından zenginleştiren ve aynı zamanda çok farklı tarzları ile birçok farklı mekanda dikkat çekmenin temellerinden biridir.Kendi ruhunuzu saygıyla dekorunuza taşıyabilirsiniz. Peki puf nedir, puf modelini dekorunuza nasıl dahil edebilirsiniz? İşte çevrenize şık bir hava katacak birbirinden güzel puf sandalye dekorasyon fikirleri!

PUF KOLTUK MODELLERİ DEKORASYONDA NASIL KULLANILIR?

Puf koltuk modelleri farklı tarzlarda üretildiği için her dekorasyon stiline uyum sağlayan bir puf çeşidi bulmak mümkündür. Bu konuda herhangi bir zorluk yaşamadan dilediğiniz puf modelini seçebilirsiniz. Haydi puflar ile evinizde nasıl göz alıcı tasarımlar yapabileceğinize hep beraber bir bakmış olalım!

1.PUFLAR İLE SALON DEKORASYONUNA HAREKET KATIN!!

Puf koltuk takımları, salon dekorasyonunun ambiyansını değiştirme konusunda ustadır. Konfor alanınıza dahil edeceğiniz puf modeli sayesinde salonunuz çok daha hoş bir görünüme ulaşır. Ayrıca tercih ettiğiniz puf modeli ile uyum sağlayacak bir Hekahome oturma grubu seçerek salon dekorasyonunu etkili biçimde tamamlayabilirsiniz!

2. YATAK ODANIZA PUF İLE FARKLI BİR HAVA KATIN!


Puf modeli oturma odasından sonra en iyi yatak odasında kullanılır. Özellikle yatağın başucuna konulan puflar oldukça işlevseldir. Sandıklı yatak odası puf versiyonu da bulunmaktadır. Hatta bazılarının kilitlenebilir formları vardır. Elbette tüm bu detaylar üründen ürüne farklılık gösterecektir. Böyle bir tabure, öncelikle bir çekmeceli dolap görevi görür. Burada istediğinizi saklamakta özgürsünüz. Bu sayede ürün sıkışmaları asla meydana gelmez. Şunu da belirtmek istiyorum. Yatak odası için özel olarak tasarlanan puf modeli geniş bir profile sahiptir. Bu yüzden dilerseniz daha güzel bir yatak odası görünümü için taburenizin üzerine yerleştireceğiniz dekoratif kırlentlerden birini seçebilirsiniz.

3. YEMEK ODASINDA DA ARTIK PUFLAR VAR!

Günün en lezzetli ve keyifli anları her zaman yemek odasında yaşanır. Bu yüzden de yemek odası dekorasyonunda yer alan detaylar son derece önemlidir. Puflar evin bu alanında da sık sık öne çıkan mobilyalardan biridir. Özellikle yemek masasında sandalyelerin yerine yerleştirilen puflar, estetik bir görüntü oluşturur.Ayrıca deri puf koltuklar da yemek odasında sık kullanılan parçalardan biridir. Lüks dekorasyona sahip bir ortam oluşturmanız konusunda da etkili olurlar. Bu doğrultuda siz de iç ve dış mekanlarda gösterişli bir hava oluşturmak isterseniz deri puf koltuk modellerine mutlaka bir şans vermelisiniz.

4.PUF MODELLERİ İLE DİNLENME ODANIZI DAHA KONFORLU HALE GETİRİN





Puflar, dinlenme odasının vazgeçilmez parçalarından biri hiç şüphesiz! Tabii başka ürünlerle takım haline getirildiğinde çok daha işlevsel bir form kazanıyor. Örnek verecek olursak; berjerler puf modelleri ile büyük bir uyum içerisindedir. Salona yerleştirdiğiniz berjerin önüne seçtiğiniz puf çeşidini koyabilirsiniz.

Böylelikle kendinize hem kusursuz hem estetik bir dinlenme alanı yaratmış olursunuz. Özellikle kapitone kumaşların kullanıldığı puf modelleri dinlenme odası açısından ideal bir tercihtir. Çünkü kapitone kumaş hem konforlu hissettirir hem de görsel açıdan havalı bir görünüm sunar.

5. ÇOCUKLAR İÇİN ÜRETİLEN PUFLAR İLE ODANIN HAVASI DEĞİŞSİN

Çocuk odası tasarımında puf koltuk kullanımı son zamanlarda biraz daha yaygın hale gelmiştir. Çocuklar, puf koltuklarda otururken kendini konforlu hisseder. Aynı zamanda dekoratif amaçlı olarak da çocuk odalarına yerleştirilen bu koltuklar, çoğu zaman desenli kumaşlarla üretilir. Böylelikle her yaştan çocuk açısından oldukça dikkat çekici hale gelirler.

İŞDEN FIRSAT BULUP DİNLENİRKEN PUFLAR DEVREYE GİRİYOR

Çalışma odası dekorasyonunun olmazsa olmaz birçok parçası vardır. Fakat puflar, bu parçaların başında gelir. Dilerseniz çalışma odanızın renklerine zıt bir renkte puf seçimi yaparak ambiyansa biraz daha hareket katabilirsiniz. Örneğin gri renklerin ağırlıklı olduğu bir odada hardal sarısı renkte puf kullanmak oldukça kreatif bir fikirdir. Denemenizi öneririz!

Ayrıca Hekahome blog sayfasını ziyaret ederek Uygun Çalışma Ortamı Nasıl Oluşturulur? başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Puf nedir sorusunun yanıtlarını verdiğimiz yazımızın sonuna geldik. Eğer siz de puf modellerini evinize dahil etme konusunda eminseniz, birbirinden ilgi çekici puflar Hekahome bünyesinde sizleri bekliyor! Birbirinden harika pufları buradan inceleyebilirsiniz!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.