Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Çalışma Odasında İhtiyaç Duyduğunuz Her Şey

15-03-2023 18:02
Çalışma Odasında İhtiyaç Duyduğunuz Her Şey
Evden  çalışmanın son dönemde popülerleşmesi ve hâlihazırda öğrencilik döneminde olanların verimliliğini artırmak istemesi gibi farklı nedenlerle çalışma odası dekorasyon önemi hakkında yükselen bir farkındalık söz konusu. Çalışma odası tasarımları farklı zevklere ve ihtiyaçlara yanıt veren niteliklere sahip olsa da çalışma odaları ile ilgili bazı beklentilerin değişmediği ifade edilebiliyor.  

Çalışma odası dizayn edilirken bireysel bir düzen oluşturulması, konforun maksimize edilmesi, verimliliğin artırılması ve dikkat dağıtıcı ögelerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bireysel konfor beklentisi de bu noktada devreye giriyor; çalışma masasından çalışma sandalyelerine, masa lambalarından çalışma alanı aksesuarlarına dek çalışma odasında tercih edilen tüm eşyaların kullanıcının konfor beklentisini karşılaması bekleniyor.

Çalışma odası dekorasyonu dendiğinde çalışma masası modelleri ilk akla gelen olsa da çalışma sandalyeleri, masa lambaları ve kitaplık modelleri ideal bir ortam oluşturmak için son derece önemli. Çalışma alanının genişliği ve duyulan ihtiyaçlar doğrultusunda ölçüleri ve tasarımları farklılaşan çalışma odası takımı modellerine erişebileceğiniz Hekahome'da uygun fiyatlarla buluşabilirsiniz.

En çok satan çalışma masası modelleri özelinde detaylı inceleme yaparak Vivense’nin geniş ürün yelpazesini inceleyebilir, yeni gelen kitaplık modelleri arasından seçimlerinizi yaparak konforlu bir çalışma odası oluşturmanın temel adımlarını atabilirsiniz. Hekahome çalışma odası kategorisinde birbirinden şık ve fonksiyonel masa lambası modelleri de sizleri bekliyor. Evinizin tüm ihtiyaçları gibi konforlu bir çalışma alanı için tüm gereksinimleriniz Hekahome ayrıcalıkları ile sunuluyor. 

Çalışma Odasında İhtiyaç Duyduğunuz Her Şey

Evlerdeki herhangi bir odanın çalışma odası olarak kullanılması mümkün olsa da bazı odaların daha sık tercih edildiği ifade edilebilir. Gün ışığının ortam ambiyansı üzerindeki etkisi göz önünde bulundurulduğunda çalışma odasında temel ihtiyaçların başında doğal ışık ve havalandırma imkânlarının olduğu ifade edilebilir. 

Doğal ışıktan maksimum ölçüde faydalanılan çalışma odaları tercih sebebidir. Yine de çalışma odası dekorasyonu için gerekli mobilya ve aksesuarlar hemen her odanın bu amaç için kullanılmasını sağlayabilir. Konforu maksimize eden ofis çalışma masası, ofis sandalyesi, kitaplıklar, görev aydınlatma ile verimliliği artıran çalışma masası lambası ve dekorasyonu bütünleyen duvar rafları gibi seçenekler çalışma odalarında en çok tercih edilen mobilyalar arasında yer alır.

Mobilya ölçülerinin çalışma amacıyla kullanılacak olan alanın genişliği doğrultusunda belirlenmesi ve estetik beklentilere yanıt verecek tasarımsal detayların tercih edilmesi sayesinde vakit geçirmekten keyif alınan çalışma odalarına kavuşulabilir. Hekahome'da siz de çalışma konforunuzu ve verimliliğinizi artıracak kitaplık, çekmeceli çalışma masası, duvar rafı kitaplık, oyuncu koltuğu ve çok daha fazlasını güvenle keşfedebilirsiniz.

Çalışma Odasının Olmazsa Olmazı: Konforlu ve Kaliteli Çalışma Masası

Çalışma ortamlarının olmazsa olmazları arasında ilk sıralarda yer alan çalışma masaları; ofis çalışma masası, öğrenci çalışma masası şeklinde sınıflandırılabilir. Çalışma moduna geçebilmek için ayrı bir alan yaratılmasını sağlayan çalışma masası modelleri ölçü, materyal, tasarım ve işlevsel olarak farklılaşıyor. En küçük alanlarda da yeterli alana sahip mekanlarda da kullanılabilen çeşitleriyle çalışma masaları konforlu bir deneyim vadediyor.

Çekmeceli çalışma masası,  kitaplıklı çalışma masası, kapaklı çalışma masası, USB girişli çalışma masası gibi birçok farklı modelde satışa sunulan ofis mobilyası, dekorasyonu tamamlayacak çeşitlilikte renk ve malzemelerden üretilebiliyor. Ölçülerinin değişebilmesi ve materyal bazlı farklılıklar çalışma masası fiyatlarına etki ediyor. 

Çalışma masaları içerisinde son dönemde popülerleşen modellerden biri de laptop masası. En dar alanlarda fonksiyonel çözümler sunan ve laptop sehpası olarak adlandırılabilen bu mobilya türü evin farklı alanlarının çalışma alanına dönüştürülebilmesini sağlıyor. Konforlu ve ergonomik tasarımları ile büyük beğeni toplayan laptop sehpası modelleri geniş aralıktaki fiyat seçenekleri ile Hekahome'da sizleri bekliyor. 

Çalışma Konforunuzu Artıracak Çalışma Sandalyeleri

Yüksek odaklanma gerektiren çalışma süreçleri, konfor gereksiniminin maksimum düzeyde olduğu zaman dilimleridir. Çalışma konforunu artırmak için uygun ölçülerde, ideal fonksiyonlara sahip çalışma masaları kadar önemli olan eşyalardan biri de çalışma sandalyesi. Ofis koltukları çeşitleri gibi yüksek oranda konfor sunan çalışma sandalyeleri farklı renklerde ve özelliklerde üretilebiliyor. 

Masa başında çalışanların sorunlarından olan sırt ve bel ağrısının oluşma riskini minimize edebilmek için bel ve sırt destekli, yüksekliği ayarlanabilen ev çalışma sandalyeleri ayak uzatma, tekerlek gibi ek fonksiyonlara sahip olabiliyor. Çalışma masasında bilgisayar konumlandırılması halinde, yüksekliği ayarlanabilen sandalyelerin tercih edilmesi öneriliyor. Böylece oturan kişinin omurga sağlığı desteklenebiliyor ve çalışma konforu artırılabiliyor.  

Çalışma sandalyeleri seçimi sırasında ölçü ve fonksiyon kadar materyal özelliklerine dikkat edilmesi de öneriliyor. Döşemeli, file kaplı ve deri gibi farklı materyallerin baskın olduğu sandalye modelleri arasında tercih yapılırken sandalye üzerinde ne kadar süre geçirileceği, odadaki iklimlendirme imkânları ve dekorasyon beklentileri eş zamanlı düşünülmelidir. Böylelikle terleme olasılığı, yapışıklık hissi gibi konfor azaltıcı durumlarla karşılaşılma ihtimali azaltılabilir. 

Kitaplık Modelleri ile Düzenli Çalışma Odaları

Kitaplık ihtiyacı çalışma odalarının olmazsa olmaz ihtiyaçlarındandır. Okuma listesindeki kitapların, evrakların, dosyaların, çalışma materyallerinin düzenli bir şekilde depolanmasını sağlayan kitaplıklar geniş model seçenekleri ile sunulmaktadır. Metal kitaplıklardan Montessori kitaplıklara, ahşap kitaplık modellerinden çekmeceli çeşitlere kadar farklı beklentilere yanıt veren kitaplıklar ile çalışma odası dekorasyonuna işlevsel bir şıklık katılabiliyor.

Kitaplık modelleri gerek tasarım farklılıkları gerekse kullanılan materyaller ile ilişkili bir çeşitliliğe sahip. Raflı kitaplık modelleri düzenini oturtanlar için ideal tercihler olurken dolaplı ve kapaklı kitaplık modelleri ortamın daha düzenli olmasına katkı sağlıyor. Yeterli alan genişliği olmadığında duvar rafı kitaplık modelleri ön plana çıkarken alandan tasarruf edilmesi mümkün hâle geliyor. 

Kitaplıklar ayrı olarak odalarda yer bulabileceği gibi kitaplıklı çalışma masaları da tercih edilebiliyor. Özellikle alanın kısıtlı olduğu ya da tek bir takımla tüm ihtiyaçların karşılanması istendiği durumlarda kitaplıklı çalışma masaları ile birden çok fonksiyon eş zamanlı elde edilebiliyor. 

Oyun Keyfi Oyuncu Koltuğu ile Maksimumda


Çocuk ve genç odaları aynı zamanda çalışma alanı olarak kullanıldığında, çalışma masası ve bilgisayar gibi ürünler tercihten ziyade gereklilik olarak öne çıkıyor. Çalışma konforunu artıran bu temel mobilyalar dekorasyona tercihlerine de etki ediyor. Bilgisayarda oyun oynayan çocuk ve genç sayısı azımsanamayacak denli fazla olduğundan konforlu bir deneyim için oyuncu koltuğu modelleri öne çıkıyor. 

Gamer koltuğu olarak da adlandırılan oyuncu koltuğu maksimum konfor sağlama prensibiyle dizayn edilmiştir. Geniş tasarımı ile mutlak konforu garantiler ve yükseklik ayarı sayesinde masa ile bilgisayar arasında ideal mesafe sağlanabildiği için göz sağlığının sürdürülebilmesi mümkün olur. Sünger ve köpük gibi malzemelerin eş zamanlı kullanımı ile sırtı destekleyen bir yapıya sahip olan oyuncu koltuğu modelleri amortisörlü de olabilmektedir. Sırt, bel ve boyun destekleri sayesinde konforlu deneyimi garantileyen modeller Hekahome'da sizlerle buluşturulmaktadır. 

Hekahome çalışma odası kategorisinde siz de oyun keyfini artıran, omurga sağlığını desteklerken dekorasyona naif bir dokunuş sunan oyuncu koltuğu modellerini keşfedebilirsiniz. Gri, kırmızı, siyah ve sarı renklerde üretilen oyuncu koltuklarını tamamlayan oyuncu masası modellerini de inceleyebileceğiniz Hekahome'da çalışma odaları için tüm ihtiyaçlarınızı avantajlı fiyatlarla karşılayabilirsiniz.

Masa Lambası ile Verimliliğinizi Artırın

Günün farklı zaman dilimlerinde dikkati odaklamak ve verimli bir çalışma deneyimi yaşamak mümkün olamayabiliyor. Ortam aydınlatmasının yeterli olmamasına ek olarak dikkati odaklamak için görev aydınlatmasına ihtiyaç duyulması da çalışma masası lambasının daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Odaların dekorasyonunda katmanlı bir aydınlatma sunan masa lambası modelleri çalışma alanlarının ayırt edici bir konfor ile buluşmasını garantiliyor.

Modern çalışma masaları dekorasyonu tamamlamanın zahmetsiz yollarına dönüşebilirken endüstriyel aydınlatma ürünlerinin kullanılması ile genç odalarında benzersiz bir ambiyans yaratılmasını sağlayabiliyor. Metal malzemenin sunduğu tasarım etkisinin maksimum yoğunlukta yansıtıldığı masa lambaları masaların üzerindeki şık ve dekoratif unsurlardan çok daha fazlası hâline geliyor. 

Genel aydınlatmanın görev aydınlatma ile desteklenmesi odaklanma gerektiren süreçlerde verimlilikle buluşulmasını sağlayabiliyor. Masa lambaları bu konsept için en uygun aydınlatma ürünlerinin başında. Ayarlanabilir ışık yoğunlukları ve hareket ettirilebilen başlık yapıları sayesinde çalışma odalarında güçlü bir verimlilik kaynağına dönüşebiliyor.

Alan kısıtlılığının bulunması ya da tasarımda minimalliğin istenmesi gibi durumlarda genç çalışma alanı takımları son derece pratik tercihler olma özelliği taşıyor. Kitaplıklı çalışma masaları, üniteli çalışma masaları, çekmeceli çalışma masaları gibi kompakt mobilyalardan oluşan bu takımlar hem depolama hem de çalışma alanı olma fonksiyonları ile son derece popüler tercihlerdendir.

Çalışma Alanı Aksesuarları ile Keyifli Bir Çalışma Ortamı Yaratın

Ofislerde ya da evlerde ayrılan çalışma alanlarında düzen sağlamak, verimliliği yükseltmek ve alanı kişiselleştirmek için birçok farklı aksesuar arasından seçim yapılabilir. Dekorasyonu tamamlarken çalışma masası kullanımı deneyimini iyileştiren kalemlikler, ahşap laptop stantları, bardak altlıkları, fotoğraf tutucular, organizer panolar ve çok daha fazlası Hekahome'da sizi bekliyor. Samimi, şık ve konforlu çalışma alanları için tercih edebileceğiniz işlevsel aksesuarlarla siz de keyifli bir çalışma deneyimi yaşayabilirsiniz.

Çalışma alanlarında en sık tercih edilen aksesuarların başında panolar geliyor. Her ne kadar dijitalleşmenin artması geleneksel not tutma yöntemlerinin kullanım sıklığını azaltsa da metal ve ahşap panoların işlevselliklerine ve dekoratif etkilerine başvurulmaya devam ediliyor. Metal panolar fotoğraf tutucu olarak alanların kişiselleştirilmesinde önemli bir rol oynuyor ve organizer panolar notların yapıştırılmasını sağlamasına ek olarak sahip olduğu bölümlerle kolay erişilebilmesi istenen eşyaların saklanmasını kolaylaştırıyor.

Her Alana Uygun Mobilyalar

Farklı genişlikte, farklı dekorasyon tarzlarına ve yaş gruplarına özel dizayn edilen çalışma odalarında kullanılabilecek mobilya çeşitleri Vivense’de sizleri bekliyor. Kitaplık, çalışma masası, çalışma sandalyesi ve birbirinden işlevsel depolama sistemleri uygun fiyatlarla Hekahome'da keyifli bir alışveriş deneyimini garantiliyor. Çalışma masası ve sandalyesi gibi temel ihtiyaçlara ek olarak siz de Hekahome'da ofis masa takımları, ofis oturma grupları ve ofis tamamlayıcıları bulabilirsiniz.

Çalışma alanlarında en minimal mobilyalar tercih edilse dahi çalışma alanı aksesuarları ile dekorasyonun hareketlendirilmesi ve ambiyansa kişisel bir imza atılması mümkündür. Çalışma verimliliğini artıran aksesuarlara ek olarak duvar rafları ve üzerlerine konumlandırılan dekoratif objeler, seçilen masa lambası modeli, çalışma odasında kullanılan perdeler sade, şık ve işlevsel alanların yaratılmasını sağlayabilir. Bu noktada duvar kağıtları etkisini de göz önünde bulundurulması gerekir. 

Ofis Depolama Sistemleri ile Maksimum Düzen Maksimum Konfor

Çalışma odalarının sahip olduğu düzen ortamların derli toplu olmasını sağlarken aranan materyallere hızla erişilmesini kolaylaştırır ve ortadaki dikkat dağıtıcı unsurların yaratacağı olumsuzluğu engeller. Klasör dolapları, raflar, kitaplık, çekmeceli keson gibi ofis mobilyası modelleri son derece çeşitli olduğu için evlerde tercih edilmeleri mümkündür.

Ofis depolama sistemleri farklı göz sayısına sahip olan, çekmeceli ve raflı dizaynları sayesinde hem fonksiyonlarının hem de dekoratif etkilerinin öne çıktığı mobilyalardandır. MDF, ahşap, metal ve cam gibi çeşitli materyallerden üretilebilirler. Cam ve diğer malzemelerin birlikte kullanıldığı dolaplar kilit mekanizmasına da sahip olabilir. İhtiyaçlar doğrultusunda yapılan tercihler uzun yıllar kullanılabilecek fonksiyonel seçimlere dönüşebilir.

Çalışma Odanızın Dekorasyonu ile Tarzınızı Yansıtın

Çalışma odaları alansal özellikleri doğrultusunda olduğu kadar bireysel beğenilere yanıt verecek şekilde dizayn edilmelidir. Ders çalışılan ya da iş süreçlerinin takip edildiği çalışma odaları bireysel tarzı yansıttığı takdirde bu alanlarda geçirilen zamanın çok daha keyifli olması sağlanabilir. Bu nedenle çalışma odası takımı ve mobilyaların arasından tercihte bulunurken gülümseten bir etkiye sahip modeller üzerinde yoğunlaşılması önemlidir.

Çalışma Odalarında Endüstriyel Esintiler

Endüstriyel dekorasyon tarzı son yılların en favorilerinden. Endüstriyel tesislerden esinlenerek tasarlanan mobilyaların kullanılmasıyla farklı mekânlarda sıra dışı bir ambiyansın yaratılması sağlanıyor. Çalışma masası, masa lambası, kitaplık gibi çalışma alanı ürünlerinin tasarımında metalin başrolde olduğu tercihler ile etkili bir dekorasyona imza atılabiliyor. Metal ya da metal ağırlıklı çalışma masaları da metalden üretilen kitaplık modelleri de minimal ancak aynı oranda iddialı çizgileri ile çalışma odalarında çabasız bir şıklık yaratıyor.

Endüstriyel dekorasyon çalışma odalarında tercih edilebilecek tek tarz değil, çalışma odası tasarımları son derece geniş bir çeşitlilikte sunuluyor. Modern çizgilere sahip olan ofis mobilyaları zamansız tercihler arasındaki yerini koruyor. 

Çalışma Konforundan Ödün Verme

Çalışma odaları günün büyük bir bölümünün ya da her günün bir kısmının düzenli olarak geçirildiği alanların başında gelir. Bu nedenle konforun mümkün olduğunca yüksek olması bir lüks değil gerekliliktir. Konfor ile kalite beklentisinin yüksek olması gerekir. Böylece yapılan tercihlerin avantajları uzun süre boyunca yaşanır ve tasarruflu tercihlerin faydaları deneyimlenebilir.

Hekahome'da çalışma odanızın konforunu ve işlevselliğini artıracak kaliteli çalışma masaları, kitaplıklar, ofis sandalyeleri, genç çalışma alanları ve duvar rafları sizleri bekliyor. Verimliliğinizi yükseltirken estetik anlamda da beklentilerinizi karşılayacak modelleri Hekahome online alışveriş sitesinden farklı kriterler doğrultusunda filtreleyerek bulabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı uygun fiyatlarla karşılayabilir, kaliteli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Çalışma Odası Nasıl Tasarlanmalı?

Çalışma odası tasarımı sırasında öncelik çalışma alanı olarak kullanılacak mekânın genişliğinin değerlendirilmesidir. Böylece çalışma masası, kitaplık ya da çalışma alanı gibi mobilyaların seçimi sırasında ideal ölçüde olanlar bulunabilir ve odadaki hareket alanı konfor sunabilir. Ölçüler doğru belirlendikten sonra mobilyaların tasarımları ve fonksiyonları değerlendirilmelidir. Renk ve materyal seçimi de özenle yapılmalıdır. Odaklanmayı sağlayacak renkler ve kaliteli materyaller çalışma odası dekorasyonunda olumlu ve keyifli deneyimler elde edilmesini sağlayabilir.

Çalışma Odası Nasıl Aydınlatılmalı?

Çalışma odası aydınlatma tasarımı özenle yapılmalıdır. Bu kapsamda genel aydınlatma ve görev aydınlatma kriterleri doğrultusunda planlama yapılmalıdır. Çalışma odalarının genel aydınlatması avize modelleri kullanılarak başarılı bir şekilde sağlanabilir. Ancak verimlilik ve odaklanma için ek adımların atılması önemlidir. Çalışma alanlarında görev aydınlatması için en işlevsel aydınlatma aksesuarları çalışma masası lambası çeşitleridir. Çalışma masaları çalışma alanına ek bir aydınlatma sunarak odaklanmayı kolaylaştırır.

Çalışma Odasında Duvarlar Ne Renk Olmalı?

Çalışma odası için duvar renklerinin seçimi sırasında genel dekorasyon göz önünde bulundurulmalı, ancak renklerin motivasyon artırıcı etkisi atlanmamalıdır. Geleneksel olarak tercih edilen beyaz duvarlar sakin ve dingin bir ortam yaratarak verimliliği artırabilir, sarı renkteki duvarlar odaklanmayı kolaylaştıran bir etki yaratabilir, turkuaz mavi tonlarındaki duvarlar ise sakinlik hissi vermelerinin yanı sıra yaratıcılık üzerinde de pozitif bir etki yaratabilir. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.