Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bağımlı Salonlar İçin 3 Farklı Dekorasyon Fikri

16-04-2021 11:21
Bağımlı Salonlar İçin 3 Farklı Dekorasyon Fikri
Bir çok konut sahibinin yakından tanıdığı ve her gözüne çarptığında ‘’şu kapı şurada olmasaydı’’ dedirttiği eski zaman, bağımlı salonlar her zaman ev dekorasyonunda sorun teşkil etmiştir. Genellikle genç odası ve oturma odası olarak yerleşimleri yapılan bu salona bağımlı odalar, kendi mahremiyetlerini sağlayamamaktadır. Koridordan girişi yapılabilen bina oturumlarında salondaki kapılardan biri iptal edilerek girişi koridora alınsa da salona bağımlı 2 odası olan konutlarda bu çözümde faydalı olamamıştır. Bu yüzden, tadilat yapılarak çözüme kavuşamayan, salonun bir duvarını tamamen işgal ederek yerleşimi kısıtlayan bu kapılar için uygulayabileceğiniz 3 dekoratif çözümü sizler için derledik:
 
1) Çoğu zaman evin diğer kapılarıyla aynı olan bu kapılar, diğer kapılardan farklı olarak daha detaylı tercih edilebilir, böylece salonda bulundukları duvar üzerinde kendilerini farklı kılarlar ve odalara açılan basit kapı gibi görünmektense, tasarımı daha çok dikkat çeken duvar üzerinde basit ama algıyı kuvvetlendirici görseller haline gelirler. İçeriye veya dışarıya açılarak açıldıkları alan kadar mekanı daraltmalarından ve görsel olarak çirkin görülmelerindense  görselde de görüldüğü gibi küçük ray sistemleriyle sürgülü bir şekilde tercih edilebilir. Böylece hem estetik açıdan hem de kullanımlı açısından daha işlevsel olurlar. 
 
2) Bir diğer alternatif çözüm ise kapıları duvar kağıdı kullanarak kaplamak ve bulundukları duvarda bir tablo edasıyla durmalarını sağlamaktır. Görseldeki gibi aynı duvar kağıdı kapıların bulunduğu cephede hem kapıların hem de duvarların üzerinde uygulayabilir, yada sadece kapı üzerinde kullanılarak kapıyı duvarda dekoratif bir tablo olarak da gösterilebilir. 
 
3) Üçüncü ve son dekoratif önerimiz ise kapıyı duvarla bir bütün haline getirmektir. Bunu yapmanın en maliyetsiz ve kolay yöntemi ise kapıyı duvarla aynı renkte boyamak ve görünmez bir kapı kulpu kullanmaktır. İleri geri hareketi olan ve istenildiğinde dışarıya, istenildiğinde içeriye açılabilen hareketli kapılar bu yöntemde daha kullanışlı olabilir. Kapı yanlarında kullanılacak aksesuarlarda kapıları görünmez kılmaya yardımcı olacaktır.  
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.