Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Aynanın Büyüleyici Etkisi

16-04-2021 11:17
Aynanın Büyüleyici Etkisi
Milyonlarca tasarım ayrıntısını bünyesinde barındıran iç mimarlığın en önemli tasarım araçlarından biride aynalardır. Kimi zaman dar bir ortama derinlik katması için kullandığımız aynalar, bünyesinde barındırdığı asaletiyle aynı ortama aydınlık ve daha fazla ışıkta katabilirler. Lakin, aynaları iç mekanda kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.
 
 
Aynayı asarken referans almış olduğumuz yükseklik kendi boyumuzun ölçüsünden değil, aynayı asacağımız odanın yüksekliğiyle beraber mekan içindeki mobilyaların büyüklüklerinden referans alınarak planlanmalıdır. Hol ve antreye asılmış olan dekoratif aynalar hem mekanı daha geniş gösterir hemde çoğu zaman karanlık ve basık olmasından şikayet ettiğimiz evimizin trafik mekanının daha aydınlık olmasını sağlar. Giyinme odalarında yere sıfır konumlandırılmiş dikdörtgen ve tek parça uzun aynalar daha doğru bir seçim olacaktır.
 
 
Pencere karşısına yerleştirdiğimiz ayna, dışarıdan aldığı ışığı doğrudan içeriye yansıtacağı için mekan daha aydınlık ve ferah algılanacaktır. Bu şekilde kullanılmış aynalar güneş ışığından daha fazla yararlanılmasını sağlar.
 
 
Her zaman her yerde değil, ama doğru zamanda doğru yerde bulunan aynalar iç mekan tasarımında çok doğru bir aksesuar seçimidir. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.