Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Antre Dekorasyon Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

10-03-2023 18:09
Antre Dekorasyon Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Evlerin giriş bölümlerinin dekorasyonu kolaylıkla göz ardı edilebilse de bu alanların ambiyansının düşünüldüğünden önemli olduğu unutulmamalıdır. Evlere giriş yapılan ve evlerle ilgili ilk izlenimin oluşmasını sağlayan antrelerin özenle dekore edilmesi hem fonksiyonel hem de estetik sonuçların elde edilmesini mümkün kılar. 
Antre dekorasyon tercihleri misafirleri mükemmel bir şekilde karşılamanın en etkili yolları arasında yer alır. Aynı zamanda eve dönüldüğünde, kapı açılır açılmaz ev sakinlerinin keyifli bir deneyim yaşamasını mümkün kılar. Hol dekorasyonu sırasında evin genelinde tercih edilen stil ile uyumlu alternatifler değerlendirilebileceği gibi farklı bir dekorasyon tarzının benimsenmesi de mümkündür. Bu kapsamda farklı antre dolapları, antre askılık ve antre dekorları seçilebilir.
Antre dekorasyonunda yıldızı parlayan mobilyalardan biri dresuar modelleridir. Dresuarlar sahip oldukları şık tasarımlar ve opsiyonel olarak sunulan çekmeceler sayesinde ihtiyaçları ve beklentileri eksiksiz karşılar. Modern, klasik ve vintage stillerde sunulan dresuar modelleri tasarımlarındaki ve renklerindeki çeşitlilikle evlerin girişinde dikkat çekici bir ambiyans yaratılmasını kolaylaştırır.
Siz de evinizin giriş bölümünün işlevselliğini ve estetik görünümünü iyileştirmek isterseniz ihtiyaç duyduğunuz tüm antre mobilyaları modellerini Hekahome'da bulabilirsiniz. Birbirinden şık vestiyer modelleri, antre konsol, hol aksesuarları ve daha fazlası için Hekahome'un geniş ürün yelpazesini incelebilir; evinizin girişinden itibaren seçkin tarzınızı yansıtabilirsiniz.
Antre, Hol ve Koridor Dekorasyon Ürünleri

Antre, hol ve koridor bölümleri evin odalarına açılır. Dekorasyonları genellikle ihmal edilse de bu bölümlerin nasıl dekore edildiği evlerin atmosferini etkileyici bir noktaya taşıyacak öneme sahiptir. Antre, hol ve koridorlarda kullanılabilen dekorasyon ürünleri hem estetik hem de işlevseldir. Tercih edilen türe göre farklı fonksiyonlara sahip olur. Ortamın daha derli toplu görünmesine ve ev sahiplerinin tarzını yansıtmalarına imkân tanır.
Portmanto ve Vestiyer 



Vestiyer ve  portmanto modelleri antre dekorasyonunda kritik öneme sahiptir. Bu antre mobilyaları kıyafetlerin asılabilmesi için askılar, ayakkabıların konulması için raflar, daha derli toplu bir görünüm yakalanması için kapaklı dolaplar barındırabilir. Farklı renklerde sunulan ve farklı malzemelerden üretilen portmanto ve vestiyer çeşitleri kapaklı, kapaksız ve aynalı antre dolap modelleri barındırabilir.
Ayakkabılık 

Koridor  ayakkabılık konumlandırılması için uygun alanlardan biridir. Ayakkabılar evin dışarısında tutulduğunda ev girişinde estetik olmayan bir görünüme neden olur. Bazı koridor mobilyaları ayakkabıların koyulabileceği özel bir alana sahip olabilirken bazı durumlarda ayakkabılıkların ayrıca satın alınması tercih edilebilir. 
Çok Amaçlı Dolap

Antre ve koridor gibi ev bölümlerinde sıklıkla tercih edilen mobilyalardan bir diğeri çok amaçlı dolaplardır. Çok amaçlı dolaplar kapaklı, açık raflı, çekmeceli, tekerlekli veya düşer kapaklı olabilir. Evlerin girişinde düzenli bir görünüm elde edilmesini sağlayan çok amaçlı dolap modelleri şık tasarımlarıyla dekorasyonu güzelleştirmelerinin yanı sıra işlevleri ile de öne çıkar.
Antre Aksesuarları

Farklı materyallerden üretilen antre aksesuarları çeşitli dekorasyon stilleriyle başarılı bir uyum yakalar. Elbise askılığı, dekoratif merdiven ayaklı askılık, ahşap vestiyer, portmanto askılık gibi farklı model seçenekleri ile sunulan koridor aksesuarları dekorasyonu zenginleştirmelerinin yanı sıra fonksiyonellikleri ile de öne çıkar.
Bez Dolap

İşlevsellikleri ile geleneksel mobilya kullanımına alternatif sunmayı başaran bez dolap modelleri antrelerde de şık bir görünüme ulaşılmasını kolaylaştırıyor. Yatak odalarında görmeye alışkın olduğumuz bez dolap çeşitleri antrelerde yaratıcı tercihlerin somutlaştırılmasına katkı sağlıyor. Farklı ebatlarda üretilebilen ve farklı sayıda raflarla geniş bir depolama alanı sunan bez dolaplar özellikle stüdyo dairelerin vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alıyor.
Her Evin İhtiyacı Vestiyer & Portmanto Modelleri

Evinin girişinde düzenli bir görünüm elde etmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği koridor mobilyaları arasında portmanto ve vestiyer modelleri yer alıyor. Antre ve koridor gibi eve girilir girilmez göze çarpan alanların düzenli, estetik ve huzur verici görünmesine katkı sunan vestiyer ve portmanto modelleri günlük eşyaların dağınıklığa yol açılmadan saklanmasını kolaylaştırıyor. Bu antre mobilyaları sayesinde spor malzemelerinden ayakkabılara, şemsiyelerden sırt çantalarına, montlardan anahtarlara kadar birçok obje sorunsuz depolanabiliyor.
Vestiyer ve portmanto modelleri üretildikleri materyaller, renkleri ve fonksiyonları bakımından farklılık gösteriyor. Kullanım amaçları, evin düzeni ve hedeflenen dekoratif etki gibi değişkenler doğrultusunda seçildiklerinde beklentileri eksiksiz karşılamaları mümkün olabiliyor.
Kullanışlı ve Şık Vestiyer Modelleri

Şık ve kullanışlı vestiyer modelleri ile antreler hareket kazanıyor. Kıyafetlerin, ayakkabıların ve çantaların saklanabileceği vestiyerler sahip oldukları ek fonksiyonlarla dekoratif beklentiyi de karşılıyor. Aynalı vestiyer modelleri alanda ferah ve daha aydınlık bir etki yaratılmasını sağlarken çekmeceli olanlar düzenli bir görünüm elde edilmesini mümkün kılıyor.
Farklı malzemelerden üretilen vestiyer modelleri çeşitli dekoratif stilleri başarıyla tamamlayabiliyor. Ahşap vestiyer modelleri evin girişinde sıcak bir ambiyans yaratıyor, beyaz vestiyer modelleri aydınlık görünümü desteklerken modern bir dekorasyon etkisi sunuyor. Dolaplı ve kapaklı modeller eşyaların görünmesini engellerken son yıllarda öne çıkan minimal tasarımlı metal vestiyerler şıklıkları ile dekorasyona damga vuruyor.
Dar Antre İçin Vestiyer Modelleri

Antrelerin dekorasyonu dikkatle planlanmalıdır. Evlerin girişinde geniş ölçülere sahip işlevsel mobilyaların kullanılması her zaman mümkün olmaz. Dar antrelerde dekorasyon tercihlerinin daha incelikli düşünülmesi bu nedenle önemlidir. Aksi takdirde hareket alanı kısıtlanabilir ve ferah bir etkiye ihtiyaç duyulan bu alanlar boğucu bir hisse yol açabilir.
Dar antre için  vestiyer modelleri ölçüleri daha dardır. Dar alanlar için tasarlanan vestiyer ve portmanto modelleri kapaklı, kapaksız, çekmeceli veya yalnızca iskelet formunda olabilir. Raflarla desteklenene tasarımları sayesinde dar ölçülere sahip olan koridor mobilyaları da işlevsellik anlamında tatmin edici bir deneyim yaşanmasını sağlar.
Düzen için Ayakkabılık Modelleri

Spor, günlük veya klasik ayakkabıların bir düzen içinde saklanması, ayakkabıların çevresel faktörlerden minimum ölçüde etkilenmesinin sağlanması için en pratik yöntem antre ayakkabılık ürünlerinin kullanılmasıdır. Antre ayakkabılık modelleri şıklıkları ve fonksiyonellikleri ile her evde kendilerine yer açabilen antre mobilyaları arasında yer alır.
Dolaplı, kapaklı, raflı gibi modellere sahip olabilen  ayakkabılık çeşitlerinin bazılarının üst kısmında puf bulunabilmektedir. Üst kısmı puf olarak kullanılabilen ayakkabılıklar şıklıklarını konforla birleştirir. Ayakkabılık modelleri farklı bölme sayılarına sahip olabilir ve her bir modelde ayakkabıların saklanma şekli değişebilir. Bazı modellerde ayakkabılar yan yana konumlandırılır, bazılarında dikey olarak sıralanan bölmelerde saklanır.
Antre ve koridor alanı değerlendirildiğinde ayakkabılık ölçüleri en doğru şekilde seçilebilir ve bu mobilyaların işlevlerinden maksimum ölçüde verim elde edilebilir. Son yıllarda minimal tasarımı ile dikkat çeken kapaksız ve raflı ayakkabılık modelleri, ayakkabıların saklanabilmesi için kapalı bir alana sahip olmamalarına rağmen sundukları şık görünümle oldukça revaçtadır.
Koridor ayakkabılık ürünleri birçok farklı malzeme kullanılarak imal edilir. Suntalam, metal, MDF ve ahşap gibi malzemelerin her biri farklı bir dekorasyon stili ile eşleştirilebilir. Klasik tarzda dekore edilen evlerde MDF ve ahşap ayakkabılık modellerinin tercih edilmesi evin girişinden odalara kesintisiz bir klasik dekorasyon algısı yaratılmasını sağlarken metal ayakkabılık modelleri modern ve endüstriyel stil tercihlerinin yansımasına dönüşebilir.
Ayakkabılık üretiminde kullanılan malzemeler modeller üzerinde de etki sahibidir. Metal ayakkabılıklar genellikle farklı bölmelerden, raflardan oluşur ve kapaksız olur. Ahşaptan imal edilen ürünlerde ise kapak ve dolap fonksiyonları bulunabilir.
Birbirinden Kullanışlı Çok Amaçlı Antre Dolapları



Antrelerde sıklıkla tercih edilen mobilyalardan biri de çok amaçlı antre dolap modelleri. İki kapaklı, dört kapaklı, çekmeceli, raflı gibi farklı özelliklerdeki çok amaçlı antre dolapları sahip oldukları fonksiyonlarla dikkat çekiyor.
Farklı tasarım detaylarına sahip farklı malzemelerden üretilen çok amaçlı antre dolapları yalnızca çekmece barındıran forma da sahip olabiliyor. Çekmeceler günlük eşyaların saklanmasını sağlarken dışarıdan bakıldığında düzenli ve şık bir görünüm sunuyor. Duvar renkleri ve tercih edilen dekorasyon stili doğrultusunda renk seçimi yapıldığında antre dolaplarının dekoratif etkileri maksimize edilebiliyor.
Çok amaçlı antre dolapları tek başlarına antrelere düzen getirebiliyor. Üst kısımlarında aksesuarların konumlandırılmasını mümkün kılan tasarımları kişisel beğenilerin yansıtılmasını kolaylaştırıyor. Tercih edilen dolap tasarımına uygun bir ayakkabılık veya dilsiz uşak kullanımı ile antrelerde şık olduğu kadar işlevsel sonuçlar elde edilebiliyor. Üst kısımlarında yer verilen antre duvar anahtarlık modelleri ile ayrı ayrı parçalar, bir bütünün organik unsurlarına dönüştürülebiliyor.
Ahşap Antre Dolapları ile Sıcak Bir Karşılama

Doğal ahşap malzemenin dekorasyon üzerinde yarattığı benzersiz etki ahşap antre dolapları ile evlerin girişlerine sıcak bir hava katıyor. Dayanıklı ve aynı oranda estetik bir dolap arayışında olanların beklentilerini karşılayan ahşap antre dolapları kapaklı, kapaksız, çekmeceli ve raflı modeller ile sunuluyor. 
Şık tasarımları antrelerin göz alıcı bir ambiyansa sahip olmasını kolaylaştırıyor. Metal kulplara sahip olacak şekilde dizayn edildiklerinde farklı dekorasyon stillerini bütünleyebiliyor. Siz de ahşap koridor mobilyaları arasından seçim yaparak şık ve dikkat çekici bir antre görünümü oluşturabilir, evinizin farklı alanlarında oluşturduğunuz dekoratif çizginin ipuçlarını evinizin girişinden itibaren verebilirsiniz.
Portatif Bez Dolaplar

Dekorasyonun başarısındaki en etkili unsurlardan biri yaratıcı tercihlerin yapılmasıdır. Antrelerde bez dolap konumlandırılması hem işlevsel hem de dekoratif artıları beraberinde getirir. Farklı ölçülere sahip olan bez dolap modelleri değişen sayıdaki bölmeleri ile günlük eşyaların saklanması için fonksiyonel çözümler sunar. Bez malzemeden üretilmeleri ve farklı desenlere sahip olmaları dekorasyonu başarılı bir şekilde tamamlamalarını kolaylaştırır.
Bez dolaplar tek renkli ya da desenli olarak satışa sunulabilir. Antre dekorasyonu için renk ve desen seçilirken evin genelinde belirlenen dekorasyon stiline uygun tercihler yapılması önerilir. Canlı renkler ayna ve aplik kullanımı ile birlikte antrelerde göz alıcı bir etki yaratırken desenli bez dolaplar sofistike zevklerin yansıması olarak yorumlanır.
Bez dolaplar bez malzemeden raflara ve çelik konstrüksiyondan askı mekanizmasına sahip olabilir. Evde yaşayan kişi sayısına, ihtiyaçlara ve antre büyüklüğüne göre farklı ölçülerde seçim yapılabilmesini mümkün kılan bez dolap modelleri taşınabilir yapıya sahiptir. 
İşlevsel Askılık Modelleri 

Eve girildiği anda hem ev sakinlerini hem de misafirleri karşılayan antre ve hol dekorasyonunda askılık modelleri önemli bir işleve sahiptir. Askılık modelleri şık tasarımları ve fonksiyonellikleri ile antrelerde yaygın şekilde tercih edilir. Evde yaşayan kişi sayısı ve ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenebilen askı sayıları ile evlere girer girmez günlük eşyaların düzenli bir şekilde kenara kaldırılabilmesi mümkün olur. 
Paltoların, şemsiyelerin, montların ve genel olarak dışarıda kullanılan aksesuarların asılabileceği askılıklar farklı modellerde sunulur. Bazıları duvara monte edilebilirken bazı askılıkların tasarımında ayaklıklar kullanılır. Tercih yapılırken antre alanının ve dekorasyon tercihlerinin göz önünde bulundurulması en doğru seçimlerin yapılmasını sağlayacaktır. 
Aynalı koridor dolapları ve askılık ürünlerinin yan yana konumlandırılması ile işlevsel sonuçlar alınabilir. Kıyafetler askılıklara asılabilir ve aynalı koridor dolapları içerisindeki rafların kullanım şekline göre çantalar, ayakkabılar, anahtarlar derli toplu bir şekilde saklanabilir. 
Askılık tasarımları incelendiğinde hem tek bir malzemeden üretilen hem de üretiminde birden fazla malzemenin bir arada kullanıldığı ürünlere rastlanabilir. Son yıllarda doğal ahşap ve metal malzemelerin kullanıldığı askılık modelleri sahip oldukları şık tasarımlarla en sık tercih edilen dekorasyon ürünleri arasında yer alıyor. 
Antre & Hol Aksesuarları

Antre, hol ve koridor aksesuarları dekorasyonda dönüştürücü bir etki yaratır. Dekorasyonu hareketlendiren ve ev sahiplerinin tarzının somutlaşmasını sağlayan aksesuarlar sundukları işlevsellikle de vazgeçilmezler arasında yer alıyor. 
Dekoratif elbise askılığı, metal duvar askılığı, aynalı dresuar takımı, portmanto askılık, ferforje antre raf, özel tasarım dilsiz uşak, antre duvar anahtarlık ve ayna modelleri ile siz de antre ve hol dekorasyonunuzu mükemmel bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz birden çok fonksiyona sahip vestiyer ve portmanto modelleri arasından seçin yapabilir, dilerseniz farklı işlevlere sahip koridor mobilyaları arasında en beğendiklerinizi seçebilirsiniz.
Hekahome'un antre ve hol dekorasyonu kategorisini inceleyerek evlerinizin girişini size özel bir hâle getirebilir, tarzınızı evinizin girişinden itibaren etkili bir şekilde yansıtabilirsiniz. Uygun fiyatlı kaliteli antre mobilyaları ve aksesuarlarına erişmek için Hekahome'un ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz.
Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Antre dekorasyonu kişisel beğenilerin ve ihtiyaçların göz önünde bulundurulması ile tamamlanmalıdır. Yine de antre dekorasyonu planlanırken dikkate alınması gereken çeşitli unsurların olduğu unutulmamalıdır. Antre dekorasyon için hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir:
Evlerin girişinde depolama alanlarına sahip giriş dolapları kullanılması son derece fonksiyonel seçimler olacaktır. Antre dolapları birçok farklı özellik ve tasarımda olabilir. Dışarı çıkarken giyilen giysiler, takılan aksesuarlar için antrelerde portmanto modelleri kullanılabilir. Portmanto ve vestiyer modelleri birçok renk ve tasarımda üretildiklerinden evlerin girişlerinde kişisel dekorasyon beğenileri kolaylıkla yansıtılabilir.
Koridor antre dekorasyonu için en sık tercih edilen mobilyalar arasında portmanto ve vestiyer modelleri bulunmaktadır. Farklı tasarımlara sahip olan antre dolap modelleri arasında yer alan bu mobilyalar tek bir parçadan oluşur ve birden çok fonksiyona sahiptir. Dekorasyonu tamamlamak için pratik bir yöntem sunar ve model doğrultusunda ayakkabılık olarak da tercih edilebilir.
Antre dekorasyon planlaması sırasında tek parçadan oluşan portmanto ve vestiyer modelleri tercih edilebilmesine rağmen kişisel beğenilerin yansıtılması adına farklı fonksiyonlara sahip parçalar ayrı ayrı olarak da değerlendirilebilir. Koridor dekorasyon aksesuarları, antre ayakkabılık ve antre duvar anahtarlık gibi mobilyalar şık seçimler yapılmasını sağlayabilir.
Antreler genellikle evlerin doğal ışığı en az alan alanlarıdır. Gün içerisinde kısıtlı ışık almaları antrelerin dekorasyonunda aydınlatma aksesuarlarına ve aynalara yer verilmesini gerektirir. Aynalar doğal ışığın etkili bir şekilde yansıtılmasını ve aynı zamanda evden çıkmadan önce görünümün hızlıca kontrol edilmesini sağlar. Aydınlatma tasarımının genel ve vurgu aydınlatma kriterlerini karşılaması antre dekorasyonunu tamamlayıcı bir etki sunar.
Antre ve koridor dekorasyonu yaparken fonksiyonel ve şık mobilyalar ile dikkat çekici sonuçların elde edilmesi mümkündür. Bu noktada unutulmaması gereken evlerin girişinde ev sahiplerinin kişisel tarzlarının yansıtılması gerektiğidir. Koridor ve hol aksesuarlarına yer verilen antreler benzersiz bir hoş geldin mesajı iletebilir. Dekoratif aynalar, dekoratif vazolar ve birbirinden şık tasarıma sahip antre aksesuarları özgün bir ambiyans yaratılmasını sağlar.
Antre dekorasyonu için duvar renklerinin ve alan genişliğinin değerlendirilmesi de son derece önemlidir. Duvar renkleri ile bütünlük sağlayan antre mobilyaları tercihi kusursuz bir görsel geçiş elde edilmesini sağlar. Farklı materyallerden üretilmiş, antre ve koridorlarda farklı stillerin temsilcisi olarak yer verilebilen mobilyalar seçilirken ebatlar göz önünde bulundurulmalıdır. Dar alanlarda büyük ebatlı mobilyaların tercih edilmesi hareket alanını kısıtlar ve konforu azaltır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.